Pagina's

dinsdag 2 juli 2013

Aanvraag nieuwe lening....

   Vorige week stond er in de krant het volgende bericht:


De rente voor een hypothecaire lening in België zal de komende maanden fors stijgen. Dat is slecht nieuws voor mensen met een variabele lening en voor wie een nieuwe lening wil afsluiten, zo staat vandaag in de Concentra-kranten.
De hogere rentes komen er door de stijging van de internationale langetermijnrentes, zo luidt het. Het is moeilijk te voorspellen hoe groot de stijging van de hypothecaire rente precies zal zijn.

"De tijd van goedkope hypotheekrentes is sowieso voorbij", zegt economieprofessor Pascal Paepen. "Vroeger gaven de banken goedkope woonleningen, zolang de klant maar een ander winstgevend product kocht. Maar sinds de strengere internationale regelgeving voor banken gaat dat niet meer."

De rentes op de spaarboekjes zullen niet meteen stijgen, omdat die afhangen van de kortetermijnrente die de Europese Centrale Bank vastlegt. En die is niet gestegen. 


Heb toen voor de zekerheid maar is contact opgenomen met een maat van mij, die voor ons alles ging regelen op financieel vlak. Uiteindelijk hebben besloten om de aanvraag tot de nieuwe lening nu al in te dienen om de rentevoet op deze manier al te kunnen vastleggen, zodanig dat we binnen een maand niet voor verassingen komen te staan. 

Daar we nog niet beschikken over het definitieve lastenboek en bijgevolg nog niet de exacte prijs weten van de woning, hebben we een aanvraag ingediend van een bedrag dat  15% hoger ligt dan de basisprijs van de originele woning.  
Op deze manier, hopen we in één keer voldoende budget te hebben om de zolder en extra diepte op gelijkvloers te kunnen verwezenlijken. Nu maar wachten op het definitieve lastenboek.... spannend !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten